Καλέστε Τώρα

Παιδοφθαλμίατρος

Η Χρυσαυγή Αδαμοπούλου γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Εισήχθη μέσω Πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997 και αποφοίτησε το 2003. Εν συνεχεία εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στο Georgetown University, στη Washington, DC και μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδο-Οφθαλμολογία και χειρουργική Στραβισμού Ενηλίκων και Παίδων στο Children’s Hospital of Michigan και στο Kresge Eye Institute of Michigan. Από το 2016 είναι επίκουρη καθηγήτρια Οφθαλμολογίας (Assistant Professor of Ophthalmology) στο Case Western Reserve University. Aπό το 2014 είναι Διευθύντρια του τμήματος Παιδο-Οφθαλμολογίας και Στραβισμού στο MetroHeath Medical Center, ένα Level 1 κέντρο τραύματος, στο Cleveland, Ohio.

Έχει μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική αντιμετώπιση όλων των παιδο-οφθαλμολογικών παθήσεων όπως συγγενές γλαύκωμα, συγγενής καταρράκτης, στραβισμοί παίδων, αμβλυωπία, νυσταγμοί, παθήσεις των βλεφάρων (συγγενή πτώση βλεφάρου, αιμαγγειώματα, βλεφαρίτιδα, χαλάζια), παθήσεις των δακρυικών οδών (απόφραξη δακρυικού πόρου και χειρουργική αντιμετώπιση), οφθαλμικός κόγχος (χειρουργική αφαίρεση δερμοειδών κύστεων).

Επίσης, έχει μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική αντιμετώπιση των στραβισμών ενηλίκων όπως στο πλαίσιο της νόσου Graves’ (Θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια), παράλυση 6ης, 3ης, 4ης εγκεφαλικής συζυγίας καθώς και στην εφαρμογή πρισμάτων σε ενήλικες που πάσχουν από διπλωπία. Επίσης, αντιμετωπίζει διαθλαστικές ανωμαλίες και προσφέρει θεραπείες για τον έλεγχο της μυωπίας στα παιδιά(myopia clinic-genetic testing).

Μετέχει ενεργά στην ανίχνευση και στην αντιμετώπιση της αμφιβληστροειδοπάθειας της προωρότητας τόσο στην κλινική όσο και στην μονάδα νεογνών του Metrohealth Medical Center. Σε συνδυασμό με το τμήμα Ρευματολογίας και Γενετικής του Metrohealth Medical Center αλλά και της Cleveland Clinic συμβάλλει στην ανίχνευση γενετικών κ συστηματικών παθήσεων στα παιδιά. Επίσης έχει μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική αντιμετώπιση του οφθαλμικού τραύματος (ρήξη βολβού, τραύμα των δακρυικών οδών, κερατοειδούς) τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Τέλος, μετέχει ενεργά στη χειρουργική εκπαίδευση των ειδικευομένων της Οφθαλμολογίας του Cole Eye Institute της Cleveland Clinic, στο Cleveland, Ohio.

Είναι διπλωματούχος της Αμερικάνικης Εταιρείας Οφθαλμολογίας (Αmerican Board of Ophthalmology-ABO), μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (Αmerican Academy of Ophthalmology-AAO), και του American Association of Pediatric Ophthalmology & Strabismus (AAPOS). Έχει διατελέσει μέλος του Professional Education Committee του AAPOS για 5 συνεχή έτη(2015-2020), μιας επιτροπής που συνεισφέρει μέσω διαλέξεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην περαιτέρω επιμόρφωση των Παιδο-Οφθαλμιάτρων στην Αμερική. Έχει διατελέσει Section Editor of Eyewikipedia στον τομέα της Παιδο-Οφθαλμολογίας για τρία χρόνια (2015-2018) και της έχει απονεμηθεί Certificate of Excellence για την προσφορά της. Επιπλέον, έχει δημοσιεύσεις σε μεγάλα ιατρικά περιοδικά και έχει συγγράψει κεφάλαια Οφθαλμολογίας σε ιατρικά βιβλία.

Φόρμα Επικοινωνίας

ΕΛ | EN

Τα Νέα Μας