Καλέστε Τώρα

Πρώτη Επίσκεψη Ενήλικα

Η Χρυσαυγή  Αδαμοπούλου γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Εισήχθη μέσω Πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997 και αποφοίτησε το 2003. Εν συνεχεία εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στο Georgetown University, στη Washington, DC και μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδο-Οφθαλμολογία και χειρουργική Στραβισμού Ενηλίκων και Παίδων στο Children’s Hospital of Michigan και στο Kresge Eye Institute of Michigan. Από το 2016 είναι επίκουρη καθηγήτρια Οφθαλμολογίας (Assistant Professor of Ophthalmology) στο Case Western Reserve University. Aπό το 2014 είναι Διευθύντρια του τμήματος Παιδο-Οφθαλμολογίας και Στραβισμού στο MetroHeath Medical Center, ένα Level 1 κέντρο τραύματος, στο Cleveland, Ohio.

Είναι διπλωματούχος της Αμερικάνικης Εταιρείας Οφθαλμολογίας (Αmerican Board of Ophthalmology-ABO), μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (Αmerican Academy of Ophthalmology-AAO), και του American Association of Pediatric Ophthalmology & Strabismus (AAPOS). Έχει διατελέσει μέλος του Professional Education Committee του AAPOS για 5 συνεχή έτη (2015-2020), μιας επιτροπής που συνεισφέρει μέσω διαλέξεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην περαιτέρω επιμόρφωση των Παιδο-Οφθαλμιάτρων στην Αμερική. Έχει διατελέσει Section Editor of Eyewikipedia στον τομέα της Παιδο-Οφθαλμολογίας για τρία χρόνια (2015-2018) και της έχει απονεμηθεί Certificate of Excellence για την προσφορά της. Επιπλέον, έχει δημοσιεύσεις σε μεγάλα ιατρικά περιοδικά και έχει συγγράψει κεφάλαια Οφθαλμολογίας σε ιατρικά βιβλία.

Τι να περιμένετε λοιπόν από την πρώτη επίσκεψη σας στον παιδοφθαλμίατρο Στραβισμολόγο

  • Η εξέταση του παιδοφθαλμίατρου είναι διαφορετική από εκείνη του γενικού οφθαλμιάτρου. Ο παιδοφθαλμίατρος-Στραβισμολόγος θα εξετάσει κατά πόσο τα μάτια σας είναι ευθυγραμμισμένα και τί επίπτωση έχει αυτό στην όρασή σας.
  • Ο γιατρός θα κάνει πολύ ακριβείς και λεπτομερείς μετρήσεις για να καταγράψει την ακριβή γωνία του στραβισμού στις διάφορες βλεμματικές θέσεις. Οι μετρήσεις αυτές γίνονται με τη χρήση ειδικών πρισμάτων τα οποία ο γιατρός εφαρμόζει μπροστά από τα μάτια σας και οι οποίες είναι χρονοβόρες. Για αυτό το λόγο υπολογίστε ότι η επίσκεψή σας μπορεί να διαρκέσει έως μία ώρα.
  • Ο γιατρός θα ελέγξει επίσης την οφθαλμοκινητικότητά σας, δηλαδή κατά πόσο τα μάτια κινούνται σωστά και προς όλες τις κατευθύνσεις.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη η χρήση σταγόνων στα μάτια προκειμένου να ελεγχθεί το πίσω μέρος του ματιού (οπτικό νεύρο, ωχρά κηλίδα), αλλά κατά κανόνα αυτό δεν χρειάζεται σε αυτού του είδους την επίσκεψη.
  • Ο γιατρός θα πάρει επίσης ένα εκτενές ιστορικό και θα κάνει ερωτήσεις σχετικά με την ύπαρξη ή όχι διπλωπίας αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε καθημερινά στη ζωή σας.
  • Τέλος, ο γιατρός θα σας μιλήσει εκτενώς για τις θεραπευτικές επιλογές σας οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν την χρήση ειδικών πρισμάτων ή και χειρουργική αποκατάσταση.

Φόρμα Επικοινωνίας

ΕΛ | EN

Τα Νέα Μας